Kumohon kepada ALLAH setangkai bunga segar, kuperoleh kaktus berduri..
Kuminta pula rama2, ulat berbulu yang diberi..
Kusedih, kukecewa..namun kemudian,

kaktus itu berbunga indah sekali..dan ulat bulu itupun menjadi rama-rama yang berseri
..

.: KEM KECEMERLANGAN UPSR: TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK :.

2:15 PM Edit This 0 Comments »
Tarikh : 10 Februari 2010
Hari : Rabu
Waktu : 2.30 - 4.30 petang

Aku ditugaskan untuk memberi cenderamata kepada penceramah.


mula2 aku mls nak pegi sb ptg tu jgk ade aktiviti ko-k kat sekolah..aku jd guru pembantu dlm PPIM..tp bile pk balik, baik aku g kem ni, mybe ade mklumat bru yg aku akn dapat..
rupanya xrugi aku pegi..sangat menarik..banyak ilmu tentang pengajaran math yg aku dapat..

Penceramah, Tn Hj Jaafar Kassim adalah guru cemerlang di Sk St Anthony. Dia jg adalah panel penggubal soalan bg UPSR mulai 2012..dia tunjuk macam mane pmilihan bentuk soalan.mmg sgt trick soalannye..kalau murid bijak, xpayah buat pengiraan, just ikut logik matematik..dulu aku belajar math kat sek rendah pun aku xtau rupenye soalan2 tu cume trick..cikgu2 aku pun xbgtau..mybe diorg pun xtau..huhu..tp xpe..aku pling ingat ckgu math aku merangkap guru kelas aku mase darjah 6, cikgu zainal. dia pun still ingat aku smpai sekarang..sb aku la anak murid kesayangan dia..hehe

0 comments: