Kumohon kepada ALLAH setangkai bunga segar, kuperoleh kaktus berduri..
Kuminta pula rama2, ulat berbulu yang diberi..
Kusedih, kukecewa..namun kemudian,

kaktus itu berbunga indah sekali..dan ulat bulu itupun menjadi rama-rama yang berseri
..

.: my little sis :.

3:38 PM Edit This 0 Comments »

ISNIN
22 Mac 2010

Selamat Hari Lahir 
Utk adik bongsuku

Name: Nurul Nabihah Binti Jameri
DOB: 22nd of March 2004

~ miss u so much ~


.: atas nama cinta :.

9:29 PM Edit This 0 Comments »
Tika mata diuji manisnya senyuman
Terpamit rasa menyubur harapan

Dan seketika, terlontar ke dunia khayalan
Hingga terlupa singkat perjalanan
Tersedar aku dari terlena
Dibuai lembut belaian cinta

Rela aku pendamkan
Impian yang tersimpan
Enggan ku keasyikan
Gusar keindahannya
Merampas rasa cinta
Pada Dia yang lebih sempuna

Bukan mudah bernafas dalam jiwa hamba
Dan ku cuba menghindarkan pesona maya
Kerna tak upaya ku hadapinya
Andai murka-Nya menghukum leka

Di atas nama cinta pada yang selayaknya
Kunafikan yang fana
Moga dalam hitungan, setiap pengorbanan
Agar disuluh cahaya redha-Nya

Biar sendiri hingga hujung nyawa
Asal tak sepi dari kasih-Nya
Kerna sesungguhnya hakikat cinta
Hanya Dia yang Esa

Saratkan hati ini dengan cinta hakiki
Sehingga ku rasai
Nikmat-Nya
Syurga-Nya
Cinta-Nya

.: antara tiga :.

11:30 PM Edit This 0 Comments »
Cepat masa berlalu..berlalu jg kesedihan aku..sebabnye?hehe..ni la kisah aku utk arini..

Sabtu / 6 Mac 2010

5.30 pm
~ abes solat, atien ajak kuar jln2..aku g je la..tgk rupa dia mcm boring sgt duk kat umah ni.
~ singgah bank islam. Atien g ambik duit,aku kat luar..berfikir la kononnye time tu..huhu
~ tibe2..

1. “ ustazah…!!eh..cikgu…!!”

Anak murid aku upenye..murid perempuan tahun 2, aku penah relief kls PJ dia..ape la ank murid aku tu,
pgl aku ustazah pulak.huhu

2. aku terpandang 2 org lelaki nak masuk bank islam..”mcm knl je mamat dorang tu”
la,izhar ngan wan upenye..bdk kelas aku..aku tgk, syahir n zul pun ade kat dlm bank..aku pun borak2 la ngan diorang..bestnye jumpe kwn2 kls balik..bkn sng nk jmpe diorg walaupun kami praktikum kat bandar yg sama.

- Dua perkara yg membuatkan hari aku kembali ceria..jumpe anak murid, seronok tgk keletahnya..dan jumpe kwn2, secara xsengaja..

6.30 pm
~ destinasi seterusnye,TF..
~ aku jln2 keliling TF..jumpe satu skaf rambut comel, aku pun capai. Jumpe pulak alat penimbang berat..aku ambik peluang la..4++..yes,maintain..hehe..
~ atien borak2 ngan anak che din kat tepon,bercerita ttg brg2 TF yg murah2 n lawa2..ape brg tu..oppss,aku xleh citer..hehe
~ sambil2 belek2 brg, dpt sms dr kwn sek menengah dulu,usop.

“ kak, tlg aku ea..”
“ tlg ape?”..ceh..aku wat2 xtau lak..
“ ala,yg aku ckp aritu..”
“ ooo..nak aku ejaskan sueno ek..hehe”
..dan beberapa sms seterusnye.xdpt aku tulis atas sb2 akta kerahsiaan..hehe

Sueno,sepupu aku. Usop mmg dah lame minat dia, sejak sek lg.Insyaallah,aku tlg jd org tgh je..tu pun atas permintaan usop.

~ bab yg plg sedih..time nak byr, aku xleh beli skaf rambut comel td sb xde tanda harga..mls nak masuk lg,ramai org arini..huhu..melepas aku.xpe la,xde rezeki.


8.30 pm
~ aku mula menunaikan janjiku pada usop

“ salam,su.ko pe kbr?lame xdgr bite ko ”
“ aku xmasuk surat kbr,mmg la ko xdgr bite aku..” ceh,wat lawak lak dia.
“ cmne master ko?”
“ ssh la,nyawa2 ikan je aku skrg..kak,ko dah ade bf ea..”
“ nape,ade sesape yg ko nak rekemenken ke?”hehe..soalan berbunyi gatal..
“ aku nak suh ko carikan aku,ko suh rekemenkan ko lak..”
“ ko dah clash ngan pian ke?”
“ Aah,bru2 ni..”

~ peluang ko la usop..kebetulan sepupu aku tgh mencari jgk..aku pun jlnkan kerja aku dgn penuh hemah n bijaksana..huhu

10.00 pm
~ aku ym ngan didi..rindu sgt kat dia..dulu dia jgk kwn yg blh buat aku kembali ceria..plg penting, dia menghargai aku, same mcm aku hargai dia..kami sekepala, mgkin sb kami dr negeri yg sama kot..huhu
~ berbicara ttg diri,ttg hati,ttg perasaan...ececece..berkogsi cerita praktikum masing2

11.30 pm
~ aku ni mcm tulis jurnal praktikum lak,siap ade masa..huhu
~ pelik kan,ape yg aku nak bgtau sbnrnye dgn menulis kisah aku arini..aku ni bkn suke menulis2 mcm ni..ape lg ttg diri aku..
~ aku nak berkongsi..kepentingan org2 yg ada di sekeliling kita..time aku sedih, tanpa diminta,org2 ni dtg sbg pengubat hati..

..kanak2..adalah pengubat hati plg mujarab bagi org dewasa..sb itulah aku memilih utk jadi cikgu sek rendah.
..kawan2..dr dulu mmg akan ada kwn2 yg jd pengubat aku tanpa diminta, walaupun time tu diorg xtau aku tgh sedih..atien..kwn yg plg memahami aku..aku xbgtau yg aku sedih..nti dia mrh sb aku xkan ckp sebabnye..(tp aku bgtau jgk kat dia yg aku sedih,cume xckp sb je.huhu)
..keluarga..aku dah lame xborak ngan sueno..dia pun bz ngan tesis dia..dpt peluang ni, aku gunakan sepenuhnya..sb selalu kami dpt borak pnjg time raye je..

Aku cuba mengingat penyebab kesedihan aku td..aku cuba utk rasa kembali kesedihan tu, tp xblh..perasaan sedih tu dah hilang serta-merta..

penyebab perasaan sedih itu,aku serahkan pada-Mu..ambillah ia kembali, jauhkan ia dariku..Kau yg beri padaku, aku tahu Kau jg yg akan mengambilnya kembali..

.: down :.

4:54 PM Edit This 0 Comments »
Baby are you down down down down down,
Down, down,
Even if the sky is falling down,
Down, down
Ooh (ohhh)

You oughta know, tonight is the night to let it go,
Put on a show, i wanna see how you lose control,
So leave it behind ’cause we, have a night to get away,
So come on and fly with me, as we make our great escape.

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Even if the sky is falling down,

Just let it be, come on and bring your body next to me,
I’ll take you away, hey, turn this place into our private getaway,

So leave it behind ’cause we, have a night to get away,
So come on and fly with me, as we make our great escape,

(So why don’t we run away)

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Baby are you down down down down down,
Down, Down,
Even if the sky is falling down,
Even if the sky is falling down like she supposed to be,
She gets down low for me,
Down like her temperature, ’cause to me she zero degree,
She cold, overfreeze,
I got that girl from overseas,
Now she my miss America,
now can i be her soldier please,
I’m fighting for this girl,
I’m a battlefield of love,
Don’t it look like baby cupid sent his arrows from above,
Don’t you ever leave the side of me,
Indefinitely, not probably,
and honestly im down like the economy,
Yeahhhhhh
.
.
.
.
penat lps jd pegawai sukan kolompok 2 td, baring2, tp xleh nak tdo..
di saat jiwa dan fikiran xseiring, aku lebih suka memanjakan diri dgn aktiviti peribadi..huhu..kali ni, aku memilih utk menulis di blog..tp aku xde idea nak tulis ape..lirik lagu ni pun dah cukup la..hehe
baby dlm lirik tu, aku tujukan utk Qolbi (hatiku)..
.
.
bcoz

sometimes...unexpected things occur..only Allah knows

..aku bersyukur..